הדרכת הורים

הדרכת הורים

הורים פונים להדרכה כאשר הם חווים קושי עם אחד או יותר מילדיהם, אשר נחווים כמעבר לטווח הבנתם או יכולתם לפתרון ולשינוי. לעיתים מדובר בקושי עימו הילד מתמודד בחייו ולעיתים מדובר בקושי ביחסים בין הילד להוריו. פנייה להדרכת הורים מתבצעת גם כאשר בין ההורים יש מחלוקות בנוגע לאופן גידול הילדים או הטיפול בקשייהם, באופן שאינו מיטיב עם הילדים, אלא גורם למצוקה וסיבוך בדרך לפתרון. לעיתים הדרכת הורים תספיק לצורך יצירת הטבה בסימפטומים שהילד חווה ולהקלה בתפקודו ולא יהיה צורך בטיפול פרטני בילד. אולם, יש קשיים שידרשו עבודה פרטנית עם הילד, בנוסף להדרכת ההורים.

בהדרכת ההורים נתייחס לאופן השונה שכל הורה חווה את הילד, לדמיון ולשוני שבין ההורה לילד, לאידיאולוגיית ההורות של זוג ההורים ביחד ובנפרד ולמחלוקות אשר עשויות לעלות ביניהם. נעמיק בהבנת עולמו הפנימי של הילד, חוזקותיו וקשייו, צרכיו ומיקומו במשפחה. מתוך כך, נמצא יחד דרכים מיטיבות בהן ההורים יכולים לתקשר עם הילד, לסייע להתמודדותו, להתפתחותו ולהשתלבותו במגוון תחומים ולהקלה על קשיים אשר מתגלים בבית או בסביבה.

במקרים של טיפול פרטני בילד, הדרכת ההורים חיונית לשם קשר של המטפל עם מציאות חייו של הילד, למען יצירת שינוי במסגרת הביתית והחינוכית. בעוד הטיפול בילד מתרחש שעה בשבוע, אתם ההורים נוכחים עם ילדכם מספר רב ומשמעותי של שעות, ויש לכם ולקשר שלכם אתו פוטנציאל אדיר לשינוי ולהכוונה שלו למקומות מיטיבים עבורו.